آخرین اخبار:
کد خبر:۷۴۱۹۵۵
گزارش|

استخدام پیمانی موجب تشنج فکری و دغدغه دانشجو معلمان می‌شود/ دولت به آموزش و پرورش به چشم محلی که سرمایه را هدر می‌دهد، می‌نگرد

دولت، آموزش و پرورش را به چشم محلی که سرمایه را هدر می‌دهد و بازدهی اقتصادی ندارد، می‌نگرد؛ درحالی که مدارس بهترین محل برای سرمایه‌گذاری و داشتن آینده‌ای بهتر است.
امید ملائی

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- امید ملایی؛ آموزش‌وپرورش، به عنوان زیرساخت اصلیِ سعادتِ ملّت و پیشرفتِ کشور، شرایط ویژه‌ای را پیش‌رو دارد، بازنشسته شدن بالغ بر سیصدوپنجاه هزار نفر از جامعه شریف فرهنگیان طی چهار سال آینده و ورود حداکثر هشتاد هزار نفر از فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی به آموزش‌وپرورش واقعیتی عینی است. این واقعیت، با احتساب رشدِ جمعیت دانش‌آموزی که تاکنون رخ داده خبر از بحرانی واقعی در زیرساختِ اصلیِ علم و تحقیق کشور می‌دهد.

 

با این شرایط چند روزی است خبر پیمانی کردن استخدام دانشجومعلمان با اعتراض دانشجویان همراه شده است؛ در بخشنامه‌ای که با امضای وزیر آموزش‌وپرورش با موضوع ارسال فهرست پذیرفته شدگان نهایی دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی مربوط به آزمون سال ۹۷ صادر شده، آمده است که استخدام ورودی‌های سال ۹۷ به صورت پیمانی است.

 

استناد این موضوع به نامه مورخ ۲۸ آذر ۹۷ سازمان اداری و استخدامی کشور مربوط است که براساس آن دانشجو معلمانی که در اجرای مجوز مورخ ۳۰ تیر ۹۷ سازمان مذکور به استخدام در می‌آیند، استخدام آن‌ها پیمانی خواهد بود.

وزیر آموزش و پرورش در واکنش به انتقادات دانشجو معلمان نسبت به تغییر وضعیت استخدامی از رسمی آزمایشی به پیمانی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: در خصوص دغدغه برخی دانشجو معلمان عزیز ورودی جدید ضمن پیگیری برای رفع نگرانی‌ها از معاون مالی اداری وزارت خانه خواسته ام دلایل و نتایج پیگیری موضوع را به اطلاع همکاران جوانم برساند؛ چون مذاکره اینجانب با رئیس محترم سازمان امور اداری و استخدامی طولانی شده بود و به اتفاق نظر نرسید، با نزدیک شدن به پایان سال مالی احتمال تضییع حقوق ۶ ماهه همکاران جوانم وجود داشت؛ لذا برای رفع این خطر "فعلا" احکام به صورت پیمانی صادر شد تا موضوع در سال آینده ادامه و احکام تصحیح شود.

 

با این شرایط برای بررسی بیشتر این موضوع با تعدادی از دانشجویان فعال دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی گفتگو کردیم تا نظر دانشجویان را در مورد این مسئله جویا شویم.

 

استخدام پیمانی موجب تشنج فکری و دغدغه‌ دانشجو معلمان می‌شود

عارف حسینی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان مشهد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، می‌گوید: پس از گذشت ۴ ماه از آغاز سال تحصیلی و در آستانه سالگرد چهلمین پیروزی انقلاب اینک شاهد بی محبتی نسبت به دانشجویان ورودی جدید دانشگاه فرهنگیان در سر تا سر کشور هستیم.

حسینی می‌افزاید: این دانشجویان که پس از قبولی در رشته‌های مختلف دانشگاه فرهنگیان با انگیزه و نشاط پا به عرصه پر افتخار معلمی نهاده اند، اینک شاهد ناملایماتی در زمینه استخدام و احکام خود هستند؛ اینکه طبق بخشنامه‌ آقای وزیر قرار بر این شده که احکام استخدامی این دانشجویان به صورت پیمانی و نه بصورت رسمی باشد که این مسئله نه تنها به علاقه آنان نسبت به حرفه معلمی چیزی نمی‌افزاید؛ بلکه موجب تشنج فکری و دغدغه‌ دانشجو معلمانی می‌شود که با وجود رتبه‌های برتر و حتی تک رقمی کنکور صلاح خود را بر این دیده اند که ردای پر‌برکت معلمی را بر تن کنند.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان مشهد ادامه می‌دهد:‌ ای کاش مسئولین زحمتکش و گرانقدر آموزش و پرورش در سالی که مقام معظم رهبری در جهت رشد و تعالی دانشگاه فرهنگیان، دیدار هر ساله خود با فرهنگیان سراسر کشور را، در پردیس نسیبه این دانشگاه برگزار کردند کمی بیشتر به آنچه این بزرگوار مطرح فرمودند: جامه عمل بپوشانند؛ نه اینکه بخواهند خدای نکرده بر خلاف جهت منویات ایشان چوب لای چرخ دانشگاه فرهنگیان قرار دهند.
 

وی در پایان اظهار می‌کند: البته که به لطف کار رسانه‌ای و جمعی دانشجویان در سراسر کشور قول مساعدت، درباره صدور احکام به همان صورت رسمی از سمت جناب وزیر داده شده است؛ اما دانشجویان این دانشگاه خواستار الطاف ویژه تری نسبت به سیستم دانشگاه هستند تا خدای نکرده به سبب این چنین مسائلی سیستم تعلیم و تربیت کشور دچار اختلال نگردد.
 

دولت به آموزش و پرورش به چشم محلی که سرمایه را هدر می‌دهد، می نگرد

علی سلطانی، سردبیر نشریه افق دانشگاه فرهنگیان مشهد هم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، بیان می‌کند: در سالی که گذشت شاهد پررنگ شدن و یا ایجاد مشکلاتی در حوزه آموزش و پرورش بودیم مثل مسئله بودن یا نبودن کنکور و مافیای کتب کمک درسی، ضعف تجهیزات گرمایشی و سرمایشی مدارس، خصوصی سازی آموزش و پرورش، کمبود بودجه دانشگاه فرهنگیان و استخدام پیمانی ورودی‌های جدید دانشگاه فرهنگیان و ... که علت ایجاد این مشکلات را می‌توان در نگاه دولت به موضوع آموزش و پرورش یافت.
 

سلطانی ادامه می‌دهد: دولت آموزش و پرورش را به چشم محلی که سرمایه را هدر می‌دهد و بازدهی اقتصادی ندارد، می‌نگرد؛ درحالی که مدارس بهترین محل برای سرمایه گذاری برای داشتن آینده‌ای بهتر است، با این دید کاپیتالیستی و سرمایه دارانه مدارس باید خصوصی شود و مثل اینکه برای آن‌ها مهم نیست که مردم برای پرداخت شهریه این نوع مدارس تحت فشار قرار می‌گیرند.

سردبیر نشریه افق دانشگاه فرهنگیان مشهد اظهار می‌کند: با این رویکرد بودجه دانشگاه فرهنگیان باید نصف مبلغ پیشنهادی یعنی ۶۱۹ میلیارد تومان لحاظ شود که دانشگاه با مشکلات فراوانی مواجه خواهد شد و طبیعتا نخواهد توانست آن چنان که باید در سال آینده جذب دانشجو داشته باشد؛ این در حالی است که وزارت آموزش و پرورش با کسری شدید نیرو مواجه است؛ نکته قابل توجه این است که مقام معظم رهبری هر ساله پس از تاسیس دانشگاه فرهنگیان بر اهمیت این دانشگاه تاکید کرده اند و حتی امسال سخنرانی معظم له در هفته معلم در این دانشگاه برگزار شد و با تمام این‌ها بعضی حضرات سازمان برنامه و بودجه این اهمیت را درک نکرده اند.

وی اظهار می‌کند: با وجود اینکه در دفترچه کنکور امسال مطلبی در باب تغییر نوع استخدام دانشجومعلمان جدیدالورود نبوده است و تصریح قانون متعهدین خدمت به استخدام رسمی است، اما در اتفاقی عجیب می‌بینیم که دولت می‌خواهد افراد جدید را به صورت پیمانی استخدام کند.

سلطانی به صرف بودجه برای حقوق کارمندان اشاره می‌کند و می‌گوید: امروزه خیلی از بودجه این وزارتخانه صرف حقوق کارکنان می‌شود و کمتر هزینه‌ای به تحقیق و پژوهش، تجهیز و نوسازی می‌رسد، تمرکز شدید مدیریتی و انبوه نیرو‌های ستادی و هزینه کرد‌های بیهوده و اسراف از دیگر دلائل کمبود بودجه نهاد تعلیم و تربیت دولت است.
 

سردبیر نشریه افق دانشگاه فرهنگیان مشهد در پایان می‌گوید:  در آموزش و پرورش عاشق‌ها رفته اند و کاسب‌ها آمده اند؛ آن‌هایی که در عرض دو سال سند آموزش ۲۰۳۰ را ترجمه و بومی سازی می‌کنند و کار گروه ویژه دولتی با ابلاغیه معاون اول رئیس جمهور تشکیل می‌دهند چندان دغدغه‌ای برای ایجاد کارگروه مشابه برای اجرای سند تحول بنیادین پس از گذشت ۷سال ندارند.
 

استخدام پیمانی درآینده به کاهش استقبال رتبه‌های برتر و نخبگان به دانشگاه فرهنگیان منجر می‌شود

محسن شاطری دانشجوی فعال دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی هم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، نظر خودش را بیان می‌کند و می‌گوید: متاسفانه بار دیگر شاهد بی احترامی و رفتار غیر منطقی و غیر قانونی برخی نهاد‌های دولتی با نظام تعلیم و تربیت کشور هستیم.

شاطری ادامه می‌دهد: مهم‌ترین زیر ساخت و عامل پرورش دهنده نسل آینده هر جامعه‌ای آموزش و پرورش است بگونه‌ای که اگر آموزش و پرورش در تربیت نسل آینده موفق باشد قطعا آینده‌ای درخشان و متعالی منتظر آن کشور خواهد بود، اما عده‌ای یا بدلیل عدم آگاهی به نقش بسیار مهم آموزش و پرورش یا به دلیل خیانت آشکار، مدام تیشه به ریشه آموزش و پرورش کشور می‌زنند.
 

دانشجوی فعال دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی اظهار می‌کند: مهم‌ترین نقش آموزش و پرورش برعهده معلم به عنوان کسی که مستقیما عامل تعلیم و تربیت دانش آموزان است و دانشگاه فرهنگیان وظیفه جذب و تربیت معلمان را دارد؛ بدهی است که معلمان که وظیفه تعلیم و تربیت فرزندان این مملکت را دارند باید از مؤمن متخصص و متعهدترین افراد انتخاب شوند و در حال حاضر شیوه گزینش معلمان بصورت جذب از طریق کنکور است و خوشبختانه به دلیل جذابیت‌های مادی و معنوی این دانشگاه شاهد ورود افراد نخبه و رتبه‌های برتر کنکور به این دانشگاه هستیم که نتیجه آن حضور معلمانی با دانش بروز وعلاقه‌مند و متعهد به ساختن بهترین آینده برای کشور است.

وی به تاکیدات مقام معظم رهبری اشاره می‌کند و می‌گوید: علی رغم تاکیدات مقام معظم رهبری بر اهمیت نقش معلمی و دانشگاه فرهنگیان شاهد حذف استخدام رسمی آموزشی از سوی سازمان اداری و استخدامی با ارسال نامه‌ای به شماره ۲۰۷۳۰۲ به وزارت آموزش و پرورش مبنی براستخدام پیمانی ۲۴۰۰۰۰ از دانشجویان ورودی سال ۱۳۹۷ و ابلاغ بخش نامه‌ای با همین مضمون از سوی وزیر آموزش و پرورش هستیم.

شاطری بیان می‌کند: این اقدام غیر قانونی و غیر منطقی که باعث اعتراض جدی بسیاری از دانشجو معلمان ورودی جدید شده، درآینده به کاهش استقبال رتبه‌های برتر و نخبگان به این دانشگاه و کاهش سطح علمی معلمان آینده منجر خواهد شد؛ همچنین از نظر قانونی هم این اقدام سازمان اداری و استخدامی کاملا غیر قانونی است.

دانشجوی فعال دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی اشاره می‌کند: رهبر انقلاب با حضور در دانشگاه فرهنگیان پیام لزوم توجه ویژه به این دانشگاه و نظام تعلیم و تربیت به مسئولان رساندند ایشان در سخنانی دیگر بیان فرمودند که «مقام معلم هر چه بالا برود، مقام تعلیم و تربیت در جامعه بالا رفته است. نگاه کوته‌بینانه به معلم براى جامعه یک خسارت است، این را باید مانع شد؛ نگاه به معلم باید نگاه تکریم‌آمیز باشد. بسیارى از مشاغل گوناگون در کشور با زرق‌وبرق، با جلوه‌گرى‌هاى گوناگون وجود دارند که جایگاه همه‌ى این‌ها از شأن تعلیم و حرفه‌ى تعلیم بسیار پایین‌تر است.»
 

وی در پایان اظهار می‌کند: اکنون، اما با رویداد‌ها در مورد آموزش و پرورش و معلمان زمان قضاوت است درباره رفتار مسئولان با معلمین و آموزش و پرورش که مشخص شود آیا رفتار مسئولین منطبق با نظر رهبری است یا خیر.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۹
سلام
خوبه پیمانی میشن!!!خیلی از مشاغل رو به صورت شرکتی میگیرن
مثلا پرستار
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار